Geplaatst op

Hoe gebruik je de IOD paint inlays ?

Hoe gebruik je de IOD paint inlays ?

Hoe gebruik je de IOD paint inlay’s ?

Wat zijn IOD Paint Inlays?

IOD Paint Inlays zijn een revolutionair nieuwe manier van aanbrengen van afbeeldingen op meubels en deco objecten….zelfs op stof ! Na drie jaar ontwikkelen en onderzoeken is het eindelijk gelukt ! IOD Paint Inlays zijn geen decals, of decoupage, maar bij het aanbrengen van een IOD Paint Inlay, komt de verf echt in de oppervlakte van je project. Na het drogen wordt het drager papier verwijderd . Die laat een geverfd design achter.

Omdat het zo’n nieuw product is krijg ik ook vaak de vraag Hoe gebruik je de IOD paint inlays ? vandaar deze uitgebreide gebruiksaanwijzing.

Hoe werken de IOD Paint Inlays ?

IOD Paint Inlays zijn gemaakt van  artist-quality verf dat speciaal gemaakt is voor decoratieve doeleinden.
De verf van de paint inlay is “actief” totdat hij ge vernist is. Daardoor kan je de verf nog manipuleren met water en een kwastje.
Je kan de IOD paint inlays meerdere keren gebruiken. De eerste afdruk is het scherpst, de tweede en eventuele derde zijn zwakker.. zo kan je een echte vintage look creëren.

BELANGRIJK: Voor het BESTE resultaat gebruik je een krijtverf of mineraal verf. ( de original lijn van Frenchic werkt goed).

De ingrediënten die gebruikt worden om verf te maken, verschillen heel erg per merk. Daardoor kunnen de resultaten met de Paint inlays ook verschillen.
Over het algemeen kan een paint inlay ook gebruikt worden met een verf op polymeer basis, MAAR dan komt het nauwer aan op de timing wanneer je de paint inlay er af haalt. Dat geldt ook voor als je een vernis wil gebruiken om de Paint inlay in te leggen. ( Frenchic finishing coat werkt goed ).
Mod podge werkt ook als drager.
Bij krijt en mineraal verf zonder veel polymeren heb je een langere droogtijd. Hierdoor kan je de Paint inlay ook langer laten zitten voordat je de paint inlay er af haalt.
Bij meubel verf die veel polymeer binders bevatten, moet je de timing goed in de gaten houden, en de paint inlays er af halen zodra de verf droog aanvoelt. ( bij sommige verven soms al iets eerder, als het nog net iets nat is).
Latex verf kan niet gebruikt worden met de paint inlays.
***Testen is dus erg belangrijk !

Hoe gebruik je de IOD paint inlays ?

De basis :
Stap 1: Maak een plan hoe je de design van de paint inlay wil hebben op je ondergrond.
Step 2: Indien nodig kan je door gebruik van de grid lijnen op de achterkant van de inlay vellen stukken afknippen. Losse stukken kan je later weer gebruiken bij een ander project.  Als je een repeterend patroon gebruikt, of een afbeelding die op de volgende inlay doorloopt , dan is het handig om de rand om doet patroon af te knippen.
Stap 3: Zorg dat je een goed geprepareerde ondergrond hebt. ( ontvet, geschuurd, stofvrij, etc.) Breng hierna een  ruime en gelijke laag krijt of mineraal verf op.  Werk in kleine gedeeltes tegelijk  om de droog tijd van de verf in de gaten te houden. Werk niet met grotere gedeeltes dan de afmeting van 1 vel.
Stap 4: Als de verf nog nat is, leg je de paint inlay met de afbeelding in de natte verf . ( de grid lijnen staan op de achterkant om het verschil tussen voor en achter goed te laten zien).
Stap 5: Spuit lichtjes met een water mister een gelijke laag overal. Gebruik een zachte natte spons of de IOD Silicone Paint Blade,  , druk aan met lichte druk , en zorg dat het design goed contact maakt met het geverfde oppervlak. Vermijd schuiven en bewegen van de Paint Inlay vellen als ze neer gelegd zijn, dit kan er namelijk voor zorgen dat de afdruk uit gaat lopen of uit gesmeerd wordt.
Stap 6: Herhaal stap  3-5 met de rest van de afbeelding om je design compleet te maken. Laat alle delen zo goed mogelijk aansluiten. ( hierbij helpen de grid lijnen van de achterkant).
Stap 7:Laat de inlay drogen. De droogtijd kan variëren van 10 minuten tot een uur, afhankelijk van de temperatuur en dikte van de verf. Tijdens het drogen hecht de verf van de Paint inlay met de verf waar het wordt ingelegd.
Stap 8: Als je klaar bent om de Paint Inlay sheets van je project af te halen, eerst een dunne laag met water misten( nat maken). Dit even 30 seconden in laten trekken.( dit helpt om het backing paper los te laten). Begin in een hoekje, en til het papier langzaam  omhoog, maar  zorg wel dat je hoek met trekken aan het papier laag blijft.  Het papier zou er nu makkelijk af moeten komen, zonder scheuren. Als dit niet het geval is, dan nog wat extra water erover sprayen, even laten rusten en opnieuw proberen.
Stap 9: Als je wil, kan je water gebruiken om het design zachter te maken of om het in te blenden. Door het water is het pigment van de afdruk nog ‘beweegbaar’.( nat). Je kan zelfs er nu al andere kleuren aan toevoegen.
Stap 10: Als je tevreden bent met de Paint Inlay design, laat je je project volledig drogen. De droog tijd is afhankelijk van de dikte van de verflaag, hoeveel water er is gebruikt, de kamertemperatuur en de weersomstandigheden. Als de oppervlakte koud aanvoelt, is het nog niet helemaal droog. Om er zeker van te zijn dat het goed droog is, is het beter om 24 uur te wachten.
Om het droog proces te versnellen kan je gebruik maken van een ventilator, maar “aan de lucht” drogen heeft de voorkeur. Gebruik bij voorkeur geen föhn of andere heat tool, dit kan bubbels en afstoting tot gevolg hebben door oververhitting.
Stap 11: Nu is het tijd om te sealen.

Hoe kan je een IOD Paint Inlay afbeelding het beste beschermen ?

Er zijn verschillende opties om de paint inlay te sealen :
● Gebruik een spray/fixeer spray op waterbasis speciaal voor verf.
● Als je een vernis gebruikt op waterbasis, en deze met een kwast opbrengt, heb je kans dat de kleur wat gaat doorlopen. Probeer de vernis met zo licht mogelijke streken op te brengen.
● Maak een 50/50 mix van water en een vernis op waterbasis. Deze kan je in een klein spray flesje doen, en de mix fijn vernevelen over de paint inlay. Dit goed laten drogen, hierna kan je gewoon een vernis op waterbasis opbrengen met een kwast.
● Je kan de Paint inlay afbeelding ook beschermen met wax. Gebruik de wax net als anders, zeker niet te dik.
● Sommige vernissen op olie basis kunnen direct op de paint inlay gebruikt worden zonder de verf uit te smeren/ re activeren. Het is raadzaam om eerst een stukje te proberen op een proef stukje. Hou er wel rekening mee dat vernis op olie basis meestal verkleurd door de tijd.

**** De paint inlay afbeelding moet altijd beschermd worden met een vernis of wax. De Pain inlay kan anders altijd worden geactiveerd door water, en gaan vlekken.

Hoe bewaar ik mijn IOD Paint Inlay?

Bewaar je Paint Inlays in de verpakking op kamertemperatuur, in een droge omgeving. Ga altijd voorzichtig met de Paint Inlay vellen om en zorg dat ze goed droog blijven.(zorg voor niet te hoge luchtvochtigheid, water activeert de paint inlay ).
Laat na gebruik de vellen goed plat drogen, met de pigment kant naar boven. Als je de beschermende tussen bladen hebt bewaard, leg deze dan als alles goed droog is weer tussen de droge Paint inlay vellen. Je kan alles erna weer in de plastic verpakking doen om alles goed te bewaren, om later de Paint inlays voor de tweede keer te gebruiken.
Hieronder nog een handig filmpje van de IOD sisters over de Paint inlays.

Hoe gebruik je de IOD paint inlays op stof?

IOD Paint Inlays kan je ook op stof gebruiken.

BELANGRIJK: Als je de IOD paint inlays gaat gebruiken op stof, moet je rekening houden met de verschillende eigenschappen van de stof. (Grof geweven stoffen zijn minder geschikt).
Test ook hier altijd eerst het proces op uit.

*** Er wordt geadviseerd katoen of stoffen met een hoge katoen percentage te gebruiken voor het beste resultaat. Een gladde stof geeft ook een mooier uiterlijk dan een geribbelde stof.
Grofweg kan je hetzelfde proces gebruiken als op meubels. Alleen kan je niet met een brayer de print aanduwen, maar doe je dit met je handen.
Hieronder staat een handig filmpje om te kijken over het gebruik van een paint inlay op een stoel.

Hoe gebruik je de IOD paint inlays op glas?

IOD Paint Inlays kan je ook gebruiken op glas door een doorzichtig medium te gebruiken speciaal voor glas.
Hiervoor kan je de Dishwater-Safe Mod Podge gebruiken.
Stap 1: Het glas goed schoonmaken.
Stap 2: Maak de inlay op maat.
Stap 3: Smeer het glas in waar je de Paint inlay wil gebruiken. IOD beveelt aan : onverdunde Dishwasher-Safe Mod Podge.
Stap 4: Plaats het Inlay vel met de verf kant naar beneden, en zorg dat het goed contact maakt met het medium. Gebruik eventueel een brayer of sponsje om het goed aan te drukken.
Stap 5: Smeer nu de rest van je glas in met het medium. Gebruik een “ drager vel” ( paint inlay vel die geen afbeelding meer afgeeft) in het medium, om overal hetzelfde textuur te krijgen.
Stap 6: Laat alle Inlay vellen drogen.
Stap 7: Spuit met wat water om het papier te bevochtigen. Daarna voorzichtig verwijderen.
Stap 8: Alles goed laten drogen.
Stap 9: Vernis je project met een mix van water/Mod Podge in een spray flesje. Hierna goed laten drogen, en daarna een tweede laag vernis op waterbasis aanbrengen met een kwast.

Ik hoop dat je wat wijzer bent geworden door deze Hoe gebruik je de IOD paint inlays ? gebruiksaanwijzing.

Geplaatst op

Hoe maak je Mint by Michelle decoupage papier op meubels ?

061151DE 25F6 46F8 9C58 64775AA49E50 scaled e1620490605487

Mint by Michelle decoupage paper  is anders dan alle andere decoupage papier. Het papier waar het op gedrukt is,  is steviger, meer doorzichtig en makkelijker mee te werken. Het  is 27gsm – iets dikker dan standaard tissue papier ,en met een andere structuur.  De structuur van het papier is meer als overtrekpapier.

De papier grootte en afbeeldingen zijn vakkundig uitgezocht door Michelle,de Australische eigenaresse van MINT, en is ontstaan door jarenlange ervaring met decoupage papier en meubeltjes opknappen, met een eigen artistieke stijl. Alle afbeeldingen zijn in 1 stuk, dus geen rare lijnen die over je meubeltje lopen.

De manier van aanbrengen op je meubel kan een andere look creëren.

Allereerst moet je beginnen met het ontvetten en goed stof vrij maken van het meubel of object waar je de print op wil maken. De prints komen beter uit op een lichte ondergrond, dan zijn de kleuren helderder. Zie foto hieronder.
50B67321 45EA 4331 A707 2DE95C699E98

Je kan de decoupage papers op verschillende manieren aanbrengen :

*De iron-on methode ( met een strijkijzer) zo kan een een super strakke vlakke print krijgen op je meubel.

– de decoupage lijm aanbrengen op je meubel. Dit laten drogen. Hierna nog een laag decoupage lijm aanbrengen. Dit ook laten drogen. Ik gebruik zelf mod podge hiervoor, maar er zijn meerdere merken die goed werken.
Daarna kan je het decoupage vel er bovenop leggen.

Met een vel bakpapier ( let er wel op dat het geen ingevet bakpapier is, dan krijg je nl vlekken, en zie filmpje welk bakpapier ik heb gebruikt van de AH) over het papier kan je nu de print erop strijken met een strijkijzer.( op middelmatige temperatuur, en geen stoom). Hierdoor activeer je de lijm die er onder zit, en gaat je decoupage vel vast zitten.

Werk altijd van binnen naar buiten, om kreukels te voorkomen. Eventueel een paar keer herhalen totdat alles goed vast zit.

*Het decoupage vel direct op je meubel aanbrengen.

Deze methode wordt het meest gebruikt, je krijgt er wel meer kreukels door, maar dat kan bijdragen aan de charme van de afbeelding.
Je lijmt een gedeelte van je meubel met de decoupage lijm. Hier gebruik ik zelf ook de mod podge voor.

Daarna leg je het decoupage papier erop.
Je kan het papier voorzichtig aandrukken met een brayer, of met een propje transparante klingfolie/ huishoudfolie. Zo kan je  de kreukels er voorzichtig uit te wrijven.
Als het eerste gedeelte van het papier er op zit, kan je het tweede gedeelte ( de rest) inlijmen. Zorg er wel voor dat je niet begint met de lijm vlak onder de vorige sectie, anders krijg je een lijm prop onder je papier die je moeilijk weg krijgt.

Probeer wel zo min mogelijk aan het papier te trekken als het nat is van de lijm, het papier kan namelijk uitrekken.  Het is dan minder makkelijk om alles recht en zonder kreukels te krijgen.
Nu moet de afbeelding eerst  drogen voordat je er verder wat mee kan doen.

  • Als alles droog is, en je hebt erg veel kreukels, dan kan je proberen om met de strijk methode en bakpapier de kreukels wat te verminderen.
    Heb je nog blaasjes hebt met lucht eronder, dan kan je die voorzichtig insnijden en beetje lijm eronder doen als de strijk methode niet heeft geholpen.

Bij een lade kastje is het handiger werken om het kastje plat op achterkant te leggen, zodat je een vlakke platte oppervlakte hebt om te werken.
5994243E A0EA 4AD2 8B79 BB6E03277F22
Door de grootte van de lades is het handiger om in secties te werken. Hier hebben we steeds 1 lade ingesmeerd met mod podge, en daarna vlak gestreken en  aangedrukt. ( je kan ook een behang rollertje gebruiken om het papier goed aan te drukken ).

Als  de print helemaal vast zit, kan je tussen de lades met een afbreekmesje heel makkelijk het papier doorsnijden. 4B48F86B 1B8A 49DE AF28 AC0479DCEDC2

Hierna de lades los halen en de papier randjes controleren / extra vast plakken langs de randen.
Als je het decoupage papier gedroogd is, kan je de afbeelding gaan blenden / verven. Dit kan je gewoon over de afbeelding heen doen.

Indien  je met veel water gaat werken, kan je het beste eerste een spay vernis over de decoupage heen doen, dan is het decoupage vel daartegen vast beschermd.
Hierna kan je om de afbeelding heen / en over de afbeelding heen verven en blenden naar hartelust.( je kan ook andere vernis gebruiken, zolang het maar niet op water basis is, dit reactiveerd nl de lijm eronder, en daardoor krijg je extra kreukels ).
Je kan eventueel de randjes van het decoupage vel nog wat afschuren als je wil.

Ben je helemaal klaar met verven/ blenden, dan kan je alles waxen of vernissen.  Gebruik geen vernis op water basis ( zonder dat er een vernis  laag over zit op basis van acryl/ terpentine/olie), dit activeert de onderliggende lijm laag, en zorgt voor extra bubbels en kreukels.
Op deze pagina staan voorbeelden van kastjes en dergelijke die gemaakt zijn met de Mint by Michelle decoupage papers.

Alle mint by Michelle decoupage paper  zijn natuurlijk te koop op m’n website https://bijcora.nl/product-categorie/decoupage/mint-decoupage-papier/

Hierbij een  link naar de website van MINT, als je iets ziet wat je graag wil hebben, maar niet in m’n webshop staat of in een andere maat (alles is er in A1 & A3) stuur even een mailtje…

📌 Je kan dit bericht op Pinterest bewaren om terug te lezen via deze link :https://pin.it/12X9LCl

061151DE 25F6 46F8 9C58 64775AA49E50

Geplaatst op

DIY vaasje maken met van een groente potje

DIY vaasje maken met van een groente potje

Deze DIY vaasje maken met van een groente potje  is super  makkelijk te maken….van een leeg  glazen groente potje ❤️


* Kei ( bv. das) uitrollen tot een dunne plak.
* Stempel erin drukken.( ik heb de crockery stempel van IOD gebruikt)

* De klei plak uit groter uitsnijden dan de stempel met een mesje.
* De klei opplakken ( met aleene’s fast grab glue)
* de randen aandrukken zodat het klei echt overloopt met het glas.
* Laten drogen…( ongeveer 24 uur)
* Ik heb hem hier geverfd met Frenchic mermaid for a day.( je kan ook heel goed de flesjes van DecoArt multi surface gebruiken , als het maar watervaste verf is.
* Daarna heb ik een donker grijze verf verdund met wat water over alles heen geverfd ,
* Daarna direct gedeeltes van de grijze verf eraf geveegd met een doek, zodat het in de in printen van de stempel gaat zitten, en het geheel een oude look geeft.
* Als laatste wat witte wax erover…en ook weer het overtollige wegvegen….

klaar !!!

Ik ben benieuwd naar jouw DIY vaasje !
succes 🙂

Wil je dit bericht bewaren ?

pin it  => DIY vaasje maken met van een groente potje

 

 

Geplaatst op Geef een reactie

DIY Geometrische figuren maken met ijsstokjes

DIY geometrische figuren maken met ijsstokjes

DIY: Geometrische figuren maken met ijsstokjes 

Wat  onwijs gaaf ! Dacht ik toen ik deze geometrische figuren tegen kwam op facebook…en wat een werk 😅.

Maar nu met de Corona crisis heb ik toch tijd …dusss…ik ben er aan begonnen, en eigenlijk vast het best mee hoe lang je er mee bezig ben. Het is wel echt een priegel werkje soms, maar ik hou d’r wel van. Ik moet zeggen dat het erg verslavend om te doen is, met super mooi resultaat. Het is ook leuk om met wat grotere kinderen te maken voor op hun kamer ! 

Wat heb je nodig?8D5AEA23 D29F 4964 8B8F 4CFA59A1A733

• IJsstokjes of spatels, ik heb deze gebruikt, maar je hebt ze ook bijvoorbeeld van de action , of koffie roerhoutjes of ander soort houten spatels.

• Lijm ik heb Aleene’s Tacky glue gebruikt, deze droogt doorzichtig op maar je kan ook houtlijm of een lijmpistool gebruiken ( pas op voor je vinger 🙈). Je kan ook een lijmstaafje kapot knippen en verwarmen op een aromabrander/theelichtje met bakje erboven. Houtje in de lijm dopen en plakken maar. 

• Kniptang ( niet te groot, vanwege het priegelwerk ).een plintenknipper  of schaar kan ook, net wat je fijn vind.

• Verf, ik heb zwarte verf gebruikt , je acrylverf gebruiken. Ook  kan je een spuitbus gebruiken, maar sommige lossen je lijm op.

Houd ook rekening met de ondergrond waarop je werkt.Een hechtmiddel plakt tenslotte. Veel mensen werken met plastic insteekhoezen over het ontwerp. Zo blijft je werk niet aan het papier plakken. Dit is moeilijk los te krijgen op een nette manier.

• Papieren geometrisch figuur ( bv. Van pinterestpinterest ). Voor inspiratie en voorbeelden kun je de Facebook  Creatief met ijsstokjes volgen, daar staan ook veel geometrische figuren om te downloaden.Op google kan je ook zoeken, op bv geometrische dieren, of geometrische figuren, of origami. Als je wat gevonden hebt, sla het op. 

Hoe maak je het?

•Als je een figuur uit hebt gezocht, kunt je het op blockposters.com vergroten tot de maat die je wil.  Je kan ook een ander programma gebruiken, bijvoorbeeld Paint. Print het geometrische figuur uit, en plak alles aan elkaar met bv. Plakband. 

• Knip de ijsstokjes op maat met de kniptang. Leg ze op het papier, en knip de stokjes de maat van  de lijntjes op het papier.

• Lijm de stokjes aan elkaar. Ik heb zelf een klodder van de Aleene’s Tacky glue op een schoteltje gedaan, dan kan je de uiteinden er in dopen en plakken. Als je telkens ze per driehoek aan elkaar plakt, dan vallen de stokjes minder snel om. Een  lijmpistool geeft vaak draden. Met een nagelschaartje kun je deze wegknippen en met een vijltje/schuurpapier een beetje glad maken.

• Laat je werk goed drogen.

• Verf je figuur.

• Geef je DIY  geometrische figuur een mooi plekje in huis, met ophangen eventueel met extra spijkertje ondersteunen.

Ik vond het erg leuk om te doen, ik hoop jij ook gaat voor deze nieuwe DIY geometrische figuren maken van ijsstokjes.

Handig filmpje op YouTube :

**Als je dit op wil slaan om een andere keer te bekijken kan je dit bericht pinnen op PinterestPinterest .

Geplaatst op

Liquid chalk, wat kan je er mee..

De Liquid chalk van Iron orchid designs is een van de producten uit mijn webshop,

Vaak krijg ik de vraag wat doet het en wat kan ik er mee ??

De liquid chalk ziet er net zo uit als vloeibaar krijt uit ,

bijvoorbeeld een stift voor op een krijtbord,

MAAR deze is speciaal voor NIET poreuze ondergronden.( dus niet voor gewone schoolborden).
De liquid chalk kan je goed gebruiken op bijvoorbeeld glas, spiegels, plastic, ramen,

maar ook bijvoorbeeld voor schoolborden die behandeld zijn met vernis (zodat de poriën dicht zijn).
Ook kan je de liquid chalk heel leuk gebruiken op bijvoorbeeld een wandbord gemaakt van pvc “houten planken”.
Je kan dus steeds  de chalk uitvegen en er wat anders op maken.

Hoe werkt het ?

De liquid chalk is super leuk te gebruiken,

doe ik zelf altijd een beetje van het product op een glad plastic plaatje

(hou er wel rekening mee dat je echt maar weinig nodig hebt om er mee te werken).

Daarna rol ik met een brayer door de liquid chalk, om die op de brayer te krijgen,

en rol ik daarna voorzichtig over de stempel heen.

Als er voldoende chalk op de stempel zit kan je hem op de plaats drukken/stempelen

waar je hem wil hebben.

Wel even opletten —> niet gaan schuiven, want dan krijg je vlekken.

( die kan je natuurlijk wel weer makkelijk kan weghalen met een doekje met wat water).

Met sommige stempels is het handiger om een clear sheet

( bv het afdek plastic van de stempels) te gebruiken als ondergrond voor

de stempel en als leidraad voor je afstand.

 

De stempels en brayer kan je schoonmaken met water.

Het plastic plaatje met de liquid chalk kan je laten drogen,

en als je hem weer wil gebruiken kan je hem weer activeren met een klein beetje water.

.(bv met een plantenspuit)

De liquid chalk werkt perfect met de stempels van Iron orchid design

omdat ze zo lekker groot zijn 🙂

Echt super leuk ook voor de kerst op het raam, of net even een randje

op het glas van je kast!

Het leuke is dat je het zo weer uit kan vegen als je het zat bent...

.of je stempels er wat anders op  😉

 

Liquid chalk, wat kan je er mee..
Geplaatst op

naar Ierland !!!!

Ik ben naar Ierland geweest. 🙂

Er was een twee daagse workshop met Sally en Josie , de designers van Iron Orchid IMG 0577Designs.

Ik was er gelukkig al zondagmorgen om nog een beetje te sight see-en, want tegen de avond werd er niet meer gevlogen in verband met de orkaan Ophelia.

We begonnen morgens om een uurtje of negen, met natuurlijk koffie en thee en scones…..wat zijn die dingen lekker zeg !!!!!

Een beetje dans muziek erbij om los te komen, en verven maar…

We kregen allemaal een plank en een kist om te gaan bewerken met de mallen en rub-on transfers.

Maandag middag werd de storm steeds heviger. De deuren werden gebarricadeerd en de luiken stonden te IMG 0601klapperen. Scholen en winkels waren allemaal dicht, niemand mocht de straat op. Gelukkig was de workshop in hetzelfde gebouw als het hotel en restaurant, dus konden we daar avonds blijven eten. Het is een super mooie locatie, als je nog eens naar ierland gaat, check het Bellinter hotel.

sAvonds werd iedereen onder begeleiding naar de kamers in het bijgebouw gebracht via de achteringang, die lag uit de wind.

De volgende dag was de wind compleet vertrokken, en was het mooi weer. Er waren wel wat bomen omgewaaid, maar verder viel de schade volgens mij in dat gebied wel mee.

De tweede dag gingen we verder met de twee projecten, en waren er nog wat demonstraties van Ursula  van Nook. Het was super leuk, met allemaal leuke lieve mensen.We hadden ons eigen creatief paradijs in de storm.

Oooh en we  hebben al wat van de nieuwe mallen gezien die rond januari uit gaan komen…ooo, ik ga maar vast weer sparen.:)

In januari komen er workshops geïnspireerd op wat ik daar gemaakt heb, dus hou Facebook en mijn nieuwsbrief maar in de gaten…( je kan je trouwens hier opgeven voor mijn workshops update )

En…. ja hoor….heb ik weer …. neem ik whiskey mee voor mijn man, is het schotse whiskey !! 🙂  lol

En nou ben je vast nieuwsgierig wat we zoal gemaakt hebben 🙂 dus hieronder nog wat foto’s.

naar Ierland !!!!naar Ierland !!!!naar Ierland !!!!naar Ierland !!!!naar Ierland !!!!

Geplaatst op 11 reacties

Wat is gilding paste, en wat doe je er mee ??

Wat is gilding paste, en wat doe je er mee ?? IMG 3924 e1507052521723

Gilding paste is eigenlijk een chique  naam voor metaal pasta.
Het is een wat dikkere pasta met een metaalglans. Het is anders dan  metaalkleurige wax, dat is meer doorzichtig. In de gilding paste zitten meer kleur pigmenten.
De metaal pasta zit meestal in een potje of een tube, Hier kan je voorzichtig wat uithalen met je vinger. Je hebt maar heel weinig nodig van de metaal pasta om al een groots effect te krijgen.

Voorzichtig kan je dan met je vinger met de pasta over de hoger gelegen delen van bv een ornamentje strijken, zodat je op alleen de hoger gelegen delen de pasta opbrengt.(het zo genaamde high-lighten van een ornament).
Je kan ook randjes of vlakken voorzichtig aanzetten met de pasta, zodat je net een subtiele glans of accent brengt op je project.
Als de metaal pasta goed gedroogd is, kan je het eventueel nog met een droge doek wat opwrijven, voor nog wat extra glans.

Hieronder staat een filmpje zodat je goed kunt zien hoe het werkt.

De metaal pasta gebruik ik bij meubeltjes altijd na het waxen, omdat je dan een beter manipuleerbaar oppervlak hebt. Als je het zo direct op krijtverf aanbrengt, hecht het vast, en als je je meubeltje eerst gewaxt hebt, dan heb je een gladder, gesealed oppervlak, waardoor de pasta mooier  aan te brengen is.
Dit rekje van mijn Iron orchid designs mallen  heb ik eerst geverfd.

Daarna heb ik deze in de clear wax gezet. Daarna heb ik het rekje nog bewerkt met witte wax , om het relief in de mallen goed uit te laten komen.
Hierna heb ik de zilveren metaal pasta  van viva decor gebruikt. Deze pasta heb je in verschillende metalic kleuren, onder andere, goud, platinum en zilver.
Als je wil weten hoe ik de mallen gemaakt hebt, staat er hier een filmpje, en uiteraard zijn de mallen te koop in mijn shop.

Geplaatst op 27 reacties

Meubeltjes pimpen met stempels

Meubels pimpen met stempels ??! Ja, leuk, en makkelijk !!!

Je kan je meubeltjes opfleuren door te sjabloneren, maar tegenwoordig zijn er ook speciale deco stempels  !Meubeltjes pimpen met stempels

Ik gebruik zelf altijd de stempels van Iron orchid designs, deze werken erg prettig en zijn mooi gedetailleerd.
Deze zijn speciaal gemaakt voor decoratie doeleinden, dus voor muren, tafeltjes, kasten en wat je maar wil.
Ik  gebruik zelf eigenlijk meestal gewoon krijtverf van Frenchic om mijn meubeltjes mee te stempelen, dat werkt super!
Ik heb er een filmpje van gemaakt om te laten zien hoe makkelijk het is.

Ik gebruik de stempels zonder een stempel basis , omdat je hout meestal niet kaarsrecht is.
Stamping outlaw-style !! ( uit de vrije hand)
Je bruched eigenlijk lichtjes de krijtverf op de stempel, legt de stempel voorzichtig neer op de plek waar de afdruk moet komen, en dan voorzichtig aandrukken. Daarna moet je de afdruk even goed laten drogen .Als het goed droog is  kan je  het geheel een beetje schuren om een wat oudere look te krijgen als je wil.
Meubeltjes pimpen met stempelsDaarna even waxen , en klaar !!
Je stempels kan je na gebruik schoon maken met water, goed laten drogen en daarna kan hij weer op het blad.Deze stempels staan ook in mijn webshop .

Je kan deze stempels ook zo  gebruiken voor T-shirts, dan zou ik de  de Iron orchid design inkt gebruiken.

Geplaatst op 2 reacties

ikea kast pimpen met rub on transfer

ikea kast pimpen met rub on transfer

ikea kast pimpen met rub on transferikea kast pimpen met rub on transfer

ik heb voor jullie beschreven hoe ik mijn suffe , maar super handige ikea kast heb op gepimpt met een rub on transfer van iron orchid designs.

Eerst heb ik de kast eens goed schoon gemaakt ( hij stond in de schuur) en ontvet. Daarna heb ik de deurtjes goed afgesteld, zodat ze weer goed open en dicht kunnen.  Dit moet je in ieder geval doen voordat je de transfer er op maakt. Anders loopt deze straks niet goed door . Daarna heb ik de handvatten eraf gehaald, en het onderste gat dicht gemaakt met vloeibaar hout, omdat ik geen grote grepen meer er op wil.

Daarna heb ik de kast geverfd met old white van made@home. Omdat het een “plastic” kast is duurt de droging vaak wat langer want de verf kan er niet echt intrekken. Als de eerste laag goed droog is, kan er een tweede laag over zodat alles goed gedekt is. Nu de kast ook weer goed laten drogen, ik ben de volgende dag pas weer verder gegaan.

Nu komt hetikea kast pimpen met rub on transfer leuke gedeelte 🙂

Zoek een leuke rub on transfer uit. Er zijn best veel verschillende met ook verschillende maten, dus het is net wat er bij je kast goed past. (tip –> je kan de transfer ook in delen knippen, zodat je meerdere losse teksten krijgt ). Ik heb de transfer  Vin – groot  gebruikt .(deze is helaas uit de collectie). Hij is 70 cm x 89,4 cm groot . Haal  heel voorzichtig de ikea kast pimpen met rub on transferachterkant van het transfer af, niet te snel en grof, want dan gaat hij stuk. Zorg ook dat hij niet dubbel gaat , want er zit nu geen beschermlaag meer achter. Nu kan je hem positioneren waar je hem hebben wil ( even goed meten ) . Je kan hem vast plakken met de paarse  schilderstape (voor kwetsbare dingen, je verf is nl nog vers ). Als hij goed vast zit, zonder bobbels of iets kan je het wrijf stokje uit de verpakking halen, en rustig aan de transfer erop wrijven. Je kan af en toe voorzichtig  om een hoekje kijken of het goed gaat. De delen die nog niet gepakt hebben kan je dan alsnog  los wrijven.

Als je zeker weet dat alles er goed op zit kan je het vel los maken, en tadaaaaaa……..

de transfer staat er op !!

Dit is echt super makkelijk,en als het op sommige plekjes toch wat fout is gegaan, dan kan je er altijd nog een doorgeschuurde look aan geven door meerdere plekken op je kast wat weg te schuren. Dat past ook nog eens perfect bij deze look 😉

ikea kast pimpen met rub on transferHierna heb ik nog wat deco stempels op de kast gezet. tja, als je dan toch aan het spelen ben….Ik heb een gedeelte van de deco stempel friffery erop gedaan.( deze is helaas ook uit de collectie  ). De deco stempels zijn hele grote doorzichtige stempels ( 30 x 25) die je ook per deel kan gebruiken, het zijn eigenlijk meerdere stempels ineen, hoe handig is dat. Ik heb de inkt van Verscraft gebruikt. Deze is speciaal voor hout en ook zelfs voor stof.(oooooh, stel je eens voor waar je die mooie stempels dan wel niet voor kan gebruiken . Kussentjes, truien, tafelkleden, zakjes voor wat potpourri ,….en dan nog met andere inkt natuurlijk ook gewoon nog op papier 🙂

Je begrijpt het al, ik ben nog wel even zoet hiermee.

Ik heb eerst goed uitgemeten waar ik de stempels wilde hebben. Daarna de doorzichtige stempel op het 15232267_1827170174170097_1477016265677383391_nstempelblok gedaan . En omdat het stempelblok doorzichtig is, kan je super makkelijk bepalen of je op de goede plek stempelt.  De stempels heb ik eerst goed laten drogen, en daarna een beetje geschuurd voor een oude look.

Daarna heb ik de nieuwe deurknopjes er op gemaakt . Deze heb ik geverfd in dezelfde kleur als de kast.

Ik heb  de kast  verder nog ge dry bruched met dark gray , om de oude look compleet te maken.

Verder  kan de kast in de wax gezet worden of in de vernis. Ik heb hem zelf in een matte vernis gezet omdat de kast bij mij zeer intensief gebruikt word in mijn workshop ruimte.

Ik  ben bezig met workshops voor in het nieuwe jaar met de deco  transfers en deco stempels, dus hou mijn Facebook pagina en  mijn nieuwsbrief in de gaten  😉

Geplaatst op 3 reacties

spijkerbroek oppimpen met krijtverf

Deze week was het ineens weer erg warm, en aangezien ik nog een workshop gaf, spijkerbroek oppompen met krijtverfhad ik geen zin om in een lange broek te gaan zitten.  Ik nog een spijkerbroek die op mijn knieën gescheurd was, dus die moest er aan geloven 🙂  .

Ik ging mijn spijkerbroek oppimpen met krijtverf !

Eerst heb ik de scheur op mijn knieën iets verder geknipt, zodat het voorbij de zijnaden kwam. Daarna heb ik voorzichtig de spijkerbroek verder gescheurd. Wel voorzichtig doen, en eventueel een stukje verder knippen, zodat je wel op gelijke hoogte uit komt bij beide benen.

Hierna heb ik mijn kleurtjes uitgezocht, ik heb Off White, Azur en Minty Mina gebruikt van Made@home. (verkrijgbaar in de webshop )

Belangrijk –> voordat je begint met spatten je ondergrond afdekken, en oude kleren aantrekken.( ik had een matchende vloer en shirt er gelijk bij  🙂

Ik heb een klein beetje van de verf vermengd met wat water, en heb de spetters op mijn broek laten vallen .Je kan ook met je kwast naar beneden schudden om verschillende spetters te krijgen .Als je de verf  niet vermengd worden het dikke spetters die je er dan weer af kan krabben, en dat is niet de bedoeling.

Verder heb ik met weinig verf op mijn kwast alle naden iets aangezet ( drybrushen).Als de voorkant klaar is moet het even drogen, dan kan je daarna de achterkant doen.

Als je helemaal klaar bent stop je de broek in de droger om de kleur te fixeren.

En klaar ben je !!!!

Ik heb deze broek ondertussen al twee keer gewassen op 30 graden en alles blijft er goed uit zien.

Ik zou hem wel even apart wassen.

succes ermee