Geplaatst op Geef een reactie

DIY Geometrische figuren maken met ijsstokjes

DIY geometrische figuren maken met ijsstokjes

DIY: Geometrische figuren maken met ijsstokjes 

Wat  onwijs gaaf ! Dacht ik toen ik deze geometrische figuren tegen kwam op facebook…en wat een werk 😅.

Maar nu met de Corona crisis heb ik toch tijd …dusss…ik ben er aan begonnen, en eigenlijk vast het best mee hoe lang je er mee bezig ben. Het is wel echt een priegel werkje soms, maar ik hou d’r wel van. Ik moet zeggen dat het erg verslavend om te doen is, met super mooi resultaat. Het is ook leuk om met wat grotere kinderen te maken voor op hun kamer ! 

Wat heb je nodig?

• IJsstokjes of spatels, ik heb deze gebruikt, maar je hebt ze ook bijvoorbeeld van de action , of koffie roerhoutjes of ander soort houten spatels.

• Lijm ik heb Aleene’s Tacky glue gebruikt, deze droogt doorzichtig op maar je kan ook houtlijm of een lijmpistool gebruiken ( pas op voor je vinger 🙈). Je kan ook een lijmstaafje kapot knippen en verwarmen op een aromabrander/theelichtje met bakje erboven. Houtje in de lijm dopen en plakken maar. 

• Kniptang ( niet te groot, vanwege het priegelwerk ).een plintenknipper  of schaar kan ook, net wat je fijn vind.

• Verf, ik heb zwarte verf gebruikt , je acrylverf gebruiken. Ook  kan je een spuitbus gebruiken, maar sommige lossen je lijm op.

Houd ook rekening met de ondergrond waarop je werkt.Een hechtmiddel plakt tenslotte. Veel mensen werken met plastic insteekhoezen over het ontwerp. Zo blijft je werk niet aan het papier plakken. Dit is moeilijk los te krijgen op een nette manier.

• Papieren geometrisch figuur ( bv. Van pinterestpinterest ). Voor inspiratie en voorbeelden kun je de Facebook  Creatief met ijsstokjes volgen, daar staan ook veel geometrische figuren om te downloaden.Op google kan je ook zoeken, op bv geometrische dieren, of geometrische figuren, of origami. Als je wat gevonden hebt, sla het op. 

Hoe maak je het?

•Als je een figuur uit hebt gezocht, kunt je het op blockposters.com vergroten tot de maat die je wil.  Je kan ook een ander programma gebruiken, bijvoorbeeld Paint. Print het geometrische figuur uit, en plak alles aan elkaar met bv. Plakband. 

• Knip de ijsstokjes op maat met de kniptang. Leg ze op het papier, en knip de stokjes de maat van  de lijntjes op het papier.

• Lijm de stokjes aan elkaar. Ik heb zelf een klodder van de Aleene’s Tacky glue op een schoteltje gedaan, dan kan je de uiteinden er in dopen en plakken. Als je telkens ze per driehoek aan elkaar plakt, dan vallen de stokjes minder snel om. Een  lijmpistool geeft vaak draden. Met een nagelschaartje kun je deze wegknippen en met een vijltje/schuurpapier een beetje glad maken.

• Laat je werk goed drogen.

• Verf je figuur.

• Geef je DIY  geometrische figuur een mooi plekje in huis, met ophangen eventueel met extra spijkertje ondersteunen.

Ik vond het erg leuk om te doen, ik hoop jij ook gaat voor deze nieuwe DIY geometrische figuren maken van ijsstokjes.

Handig filmpje op YouTube :

**Als je dit op wil slaan om een andere keer te bekijken kan je dit bericht pinnen op PinterestPinterest .

Geplaatst op Geef een reactie

Liquid chalk, wat kan je er mee..

De Liquid chalk van Iron orchid designs is een van de producten uit mijn webshop,

Vaak krijg ik de vraag wat doet het en wat kan ik er mee ??

De liquid chalk ziet er net zo uit als vloeibaar krijt uit bijvoorbeeld een stift voor op een krijtbord, MAAR deze is speciaal voor NIET poreuze ondergronden.( dus niet voor gewone schoolborden).
De liquid chalk kan je goed gebruiken op bijvoorbeeld glas, spiegels, plastic, ramen, maar ook bijvoorbeeld voor schoolborden die behandeld zijn met vernis (zodat de poriën dicht zijn).
Ook kan je de liquid chalk heel leuk gebruiken op bijvoorbeeld een wandbord gemaakt van pvc “houten planken”.
Je kan dus steeds  de chalk uitvegen en er wat anders op maken.

Hoe werkt het ?

De liquid chalk is super leuk te gebruiken, doe ik zelf altijd een beetje van het product op een glad plastic plaatje (hou er wel rekening mee dat je echt maar weinig nodig hebt om er mee te werken).

Daarna rol ik met een brayer door de liquid chalk, om die op de brayer te krijgen, en rol ik daarna voorzichtig over de stempel heen. Als er voldoende chalk op de stempel zit kan je hem op de plaats drukken/stempelen waar je hem wil hebben. Wel even opletten —> niet gaan schuiven, want dan krijg je vlekken. ( die kan je natuurlijk wel weer makkelijk kan weghalen met een doekje met wat water).  Met sommige stempels is het handiger om een clear sheet ( bv het afdek plastic van de stempels) te gebruiken als ondergrond voor de stempel en als leidraad voor je afstand.

 

De stempels en brayer kan je schoonmaken met water. Het plastic plaatje met de liquid chalk kan je laten drogen, en als je hem weer wil gebruiken kan je hem weer activeren met een klein beetje water.(bv met een plantenspuit)

De liquid chalk werkt perfect met de stempels van Iron orchid design omdat ze zo lekker groot zijn 🙂

Echt super leuk ook voor de kerst op het raam, of net even een randje op het glas van je kast!

Het leuke is dat je het zo weer uit kan vegen als je het zat bent....of je stempels er wat anders op  😉

 

Liquid chalk, wat kan je er mee..
Geplaatst op Geef een reactie

naar Ierland !!!!

Ik ben naar Ierland geweest. 🙂

Er was een twee daagse workshop met Sally en Josie , de designers van Iron Orchid Designs.

Ik was er gelukkig al zondagmorgen om nog een beetje te sight see-en, want tegen de avond werd er niet meer gevlogen in verband met de orkaan Ophelia.

We begonnen morgens om een uurtje of negen, met natuurlijk koffie en thee en scones…..wat zijn die dingen lekker zeg !!!!!

Een beetje dans muziek erbij om los te komen, en verven maar…

We kregen allemaal een plank en een kist om te gaan bewerken met de mallen en rub-on transfers.

Maandag middag werd de storm steeds heviger. De deuren werden gebarricadeerd en de luiken stonden te klapperen. Scholen en winkels waren allemaal dicht, niemand mocht de straat op. Gelukkig was de workshop in hetzelfde gebouw als het hotel en restaurant, dus konden we daar avonds blijven eten. Het is een super mooie locatie, als je nog eens naar ierland gaat, check het Bellinter hotel.

sAvonds werd iedereen onder begeleiding naar de kamers in het bijgebouw gebracht via de achteringang, die lag uit de wind.

De volgende dag was de wind compleet vertrokken, en was het mooi weer. Er waren wel wat bomen omgewaaid, maar verder viel de schade volgens mij in dat gebied wel mee.

De tweede dag gingen we verder met de twee projecten, en waren er nog wat demonstraties van Ursula  van Nook. Het was super leuk, met allemaal leuke lieve mensen.We hadden ons eigen creatief paradijs in de storm.

Oooh en we  hebben al wat van de nieuwe mallen gezien die rond januari uit gaan komen…ooo, ik ga maar vast weer sparen.:)

In januari komen er workshops geïnspireerd op wat ik daar gemaakt heb, dus hou Facebook en mijn nieuwsbrief maar in de gaten…( je kan je trouwens hier opgeven voor mijn workshops update )

En…. ja hoor….heb ik weer …. neem ik whiskey mee voor mijn man, is het schotse whiskey !! 🙂  lol

En nou ben je vast nieuwsgierig wat we zoal gemaakt hebben 🙂 dus hieronder nog wat foto’s.

naar Ierland !!!!naar Ierland !!!!naar Ierland !!!!naar Ierland !!!!naar Ierland !!!!

Geplaatst op 11 Reacties

Wat is gilding paste, en wat doe je er mee ??

Wat is gilding paste, en wat doe je er mee ??

Gilding paste is eigenlijk een chique  naam voor metaal pasta.
Het is een wat dikkere pasta met een metaalglans. Het is anders dan  metaalkleurige wax, dat is meer doorzichtig. In de gilding paste zitten meer kleur pigmenten.
De metaal pasta zit meestal in een potje of een tube, Hier kan je voorzichtig wat uithalen met je vinger. Je hebt maar heel weinig nodig van de metaal pasta om al een groots effect te krijgen.

Voorzichtig kan je dan met je vinger met de pasta over de hoger gelegen delen van bv een ornamentje strijken, zodat je op alleen de hoger gelegen delen de pasta opbrengt.(het zo genaamde high-lighten van een ornament).
Je kan ook randjes of vlakken voorzichtig aanzetten met de pasta, zodat je net een subtiele glans of accent brengt op je project.
Als de metaal pasta goed gedroogd is, kan je het eventueel nog met een droge doek wat opwrijven, voor nog wat extra glans.

Hieronder staat een filmpje zodat je goed kunt zien hoe het werkt.

De metaal pasta gebruik ik bij meubeltjes altijd na het waxen, omdat je dan een beter manipuleerbaar oppervlak hebt. Als je het zo direct op krijtverf aanbrengt, hecht het vast, en als je je meubeltje eerst gewaxt hebt, dan heb je een gladder, gesealed oppervlak, waardoor de pasta mooier  aan te brengen is.
Dit rekje van mijn Iron orchid designs mallen  heb ik eerst geverfd met krijtverf van made@home in de kleur azur .

Daarna heb ik deze in de clear wax  gezet. Daarna heb ik het rekje nog bewerkt met witte wax , om het relief in de mallen goed uit te laten komen.
Hierna heb ik de zilveren metaal pasta van viva decor gebruikt. Deze pasta heb je in verschillende metalic kleuren, onder andere, goud, platinum en zilver.
Als je wil weten hoe ik de mallen gemaakt hebt, staat er hier een filmpje, en uiteraard zijn de mallen te koop in mijn shop  .

Geplaatst op 27 Reacties

Meubeltjes pimpen met stempels

Meubels pimpen met stempels ??! Ja, leuk, en makkelijk !!!

Je kan je meubeltjes opfleuren door te sjabloneren, maar tegenwoordig zijn er ook speciale deco stempels  !Meubeltjes pimpen met stempels

Ik gebruik zelf altijd de stempels van Iron orchid designs, deze werken erg prettig en zijn mooi gedetailleerd.
Deze zijn speciaal gemaakt voor decoratie doeleinden, dus voor muren, tafeltjes, kasten en wat je maar wil.
Ik  gebruik zelf eigenlijk meestal gewoon krijtverf van Frenchic om mijn meubeltjes mee te stempelen, dat werkt super!
Ik heb er een filmpje van gemaakt om te laten zien hoe makkelijk het is.

Ik gebruik de stempels zonder een stempel basis , omdat je hout meestal niet kaarsrecht is.
Stamping outlaw-style !! ( uit de vrije hand)
Je bruched eigenlijk lichtjes de krijtverf op de stempel, legt de stempel voorzichtig neer op de plek waar de afdruk moet komen, en dan voorzichtig aandrukken. Daarna moet je de afdruk even goed laten drogen .Als het goed droog is  kan je  het geheel een beetje schuren om een wat oudere look te krijgen als je wil.
Meubeltjes pimpen met stempelsDaarna even waxen , en klaar !!
Je stempels kan je na gebruik schoon maken met water, goed laten drogen en daarna kan hij weer op het blad.Deze stempels staan ook in mijn webshop nl hier

Je kan deze stempels ook zo  gebruiken voor T-shirts, dan zou ik de  de Iron orchid design inkt gebruiken. ( hier te koop)

Geplaatst op 2 Reacties

ikea kast pimpen met rub on transfer

ikea kast pimpen met rub on transfer

ikea kast pimpen met rub on transferikea kast pimpen met rub on transfer

ik heb voor jullie beschreven hoe ik mijn suffe , maar super handige ikea kast heb op gepimpt met een rub on transfer van iron orchid designs.

Eerst heb ik de kast eens goed schoon gemaakt ( hij stond in de schuur) en ontvet. Daarna heb ik de deurtjes goed afgesteld, zodat ze weer goed open en dicht kunnen.  Dit moet je in ieder geval doen voordat je de transfer er op maakt. Anders loopt deze straks niet goed door . Daarna heb ik de handvatten eraf gehaald, en het onderste gat dicht gemaakt met vloeibaar hout, omdat ik geen grote grepen meer er op wil.

Daarna heb ik de kast geverfd met old white van made@home. Omdat het een “plastic” kast is duurt de droging vaak wat langer want de verf kan er niet echt intrekken. Als de eerste laag goed droog is, kan er een tweede laag over zodat alles goed gedekt is. Nu de kast ook weer goed laten drogen, ik ben de volgende dag pas weer verder gegaan.

Nu komt hetikea kast pimpen met rub on transfer leuke gedeelte 🙂

Zoek een leuke rub on transfer uit. Er zijn best veel verschillende met ook verschillende maten, dus het is net wat er bij je kast goed past. (tip –> je kan de transfer ook in delen knippen, zodat je meerdere losse teksten krijgt ). Ik heb de transfer  Vin – groot  gebruikt .(deze  staat  hier in mijn webshop). Hij is 70 cm x 89,4 cm groot . Haal  heel voorzichtig de ikea kast pimpen met rub on transferachterkant van het transfer af, niet te snel en grof, want dan gaat hij stuk. Zorg ook dat hij niet dubbel gaat , want er zit nu geen beschermlaag meer achter. Nu kan je hem positioneren waar je hem hebben wil ( even goed meten ) . Je kan hem vast plakken met de paarse  schilderstape (voor kwetsbare dingen, je verf is nl nog vers ). Als hij goed vast zit, zonder bobbels of iets kan je het wrijf stokje uit de verpakking halen, en rustig aan de transfer erop wrijven. Je kan af en toe voorzichtig  om een hoekje kijken of het goed gaat. De delen die nog niet gepakt hebben kan je dan alsnog  los wrijven.

Als je zeker weet dat alles er goed op zit kan je het vel los maken, en tadaaaaaa……..

de transfer staat er op !!

Dit is echt super makkelijk,en als het op sommige plekjes toch wat fout is gegaan, dan kan je er altijd nog een doorgeschuurde look aan geven door meerdere plekken op je kast wat weg te schuren. Dat past ook nog eens perfect bij deze look 😉

ikea kast pimpen met rub on transferHierna heb ik nog wat deco stempels op de kast gezet. tja, als je dan toch aan het spelen ben….Ik heb een gedeelte van de deco stempel friffery erop gedaan.( deze staat hier in mijn webshop ). De deco stempels zijn hele grote doorzichtige stempels ( 30 x 25) die je ook per deel kan gebruiken, het zijn eigenlijk meerdere stempels ineen, hoe handig is dat. Ik heb de inkt van Verscraft gebruikt. Deze is speciaal voor hout en ook zelfs voor stof.(oooooh, stel je eens voor waar je die mooie stempels dan wel niet voor kan gebruiken . Kussentjes, truien, tafelkleden, zakjes voor wat potpourri ,….en dan nog met andere inkt natuurlijk ook gewoon nog op papier 🙂

Je begrijpt het al, ik ben nog wel even zoet hiermee.

Ik heb eerst goed uitgemeten waar ik de stempels wilde hebben. Daarna de doorzichtige stempel op het 15232267_1827170174170097_1477016265677383391_nstempelblok gedaan ( deze staat hier in mijn webshop ). En omdat het stempelblok doorzichtig is, kan je super makkelijk bepalen of je op de goede plek stempelt.  De stempels heb ik eerst goed laten drogen, en daarna een beetje geschuurd voor een oude look.

Daarna heb ik de nieuwe deurknopjes er op gemaakt . Deze heb ik geverfd in dezelfde kleur als de kast.

Ik heb  de kast  verder nog ge dry bruched met dark gray , om de oude look compleet te maken.

Verder  kan de kast in de wax gezet worden of in de vernis. Ik heb hem zelf in een matte vernis gezet omdat de kast bij mij zeer intensief gebruikt word in mijn workshop ruimte.

Ik  ben bezig met workshops voor in het nieuwe jaar met de deco  transfers en deco stempels, dus hou mijn Facebook pagina en  mijn nieuwsbrief in de gaten  😉

Geplaatst op 3 Reacties

spijkerbroek oppimpen met krijtverf

Deze week was het ineens weer erg warm, en aangezien ik nog een workshop gaf, spijkerbroek oppompen met krijtverfhad ik geen zin om in een lange broek te gaan zitten.  Ik nog een spijkerbroek die op mijn knieën gescheurd was, dus die moest er aan geloven 🙂  .

Ik ging mijn spijkerbroek oppimpen met krijtverf !

Eerst heb ik de scheur op mijn knieën iets verder geknipt, zodat het voorbij de zijnaden kwam. Daarna heb ik voorzichtig de spijkerbroek verder gescheurd. Wel voorzichtig doen, en eventueel een stukje verder knippen, zodat je wel op gelijke hoogte uit komt bij beide benen.

Hierna heb ik mijn kleurtjes uitgezocht, ik heb Off White, Azur en Minty Mina gebruikt van Made@home. (verkrijgbaar in de webshop )

Belangrijk –> voordat je begint met spatten je ondergrond afdekken, en oude kleren aantrekken.( ik had een matchende vloer en shirt er gelijk bij  🙂

Ik heb een klein beetje van de verf vermengd met wat water, en heb de spetters op mijn broek laten vallen .Je kan ook met je kwast naar beneden schudden om verschillende spetters te krijgen .Als je de verf  niet vermengd worden het dikke spetters die je er dan weer af kan krabben, en dat is niet de bedoeling.

Verder heb ik met weinig verf op mijn kwast alle naden iets aangezet ( drybrushen).Als de voorkant klaar is moet het even drogen, dan kan je daarna de achterkant doen.

Als je helemaal klaar bent stop je de broek in de droger om de kleur te fixeren.

En klaar ben je !!!!

Ik heb deze broek ondertussen al twee keer gewassen op 30 graden en alles blijft er goed uit zien.

Ik zou hem wel even apart wassen.

succes ermee

Geplaatst op

zomer nieuws

Welkom bij het zomer nieuws van Bij Cora
Tja, zomer nieuws… .helaas…het is een Nederlandse zomer, met veel regen. Voordeel is wel dat het perfekt verf weer is voor binnen, en dat je de plantjes geen water hoeft te geven. Als u wat nodig heeft, bv krijtverf, of informatie wil over hoe je een meubeltje nou het beste aan kunt pakken kunt u natuurlijk gewoon even mailen of bellen, weer of geen weer.
Ik heb ook nog een nieuwtje 🙂
Ik ben gevraagd om in oktober en november workshops te gaan geven bij de Volks Universiteit in sGravenzande. Het zullen net iets andere workshops worden dan die ik nu geef, aangezien er maar twee uur de tijd is. Woensdagavond 31 augustus is de opendag van 18.30 tot 20.30 waar ik dan natuurlijk uitleg ga geven over de workshops.
In verband met de vakantie periode heb ik niet veel workshops gepland. Als je zelf een groepje hebt is het in overleg mogelijk om een workshop te regelen naar keuze.

dinsdagmiddag 5 Juli laddertje verven laddertje verven
We gaan deze middag een laddertje behandelen met diverse technieken. Verven, clear wax, dark wax, sjabloneren, je maakt hen precies zoals je zelf wil .Het laddertje is ongeveer 90 cm hoog en 35 cm breed.
We beginnen om 14.00 tot ongeveer 16.30 uur.
De workshop kost €25,00 inclusief laddertje en alle materialen
opgeven kan via mail cora@bijcora.nl

dinsdag 12 Juli tuinwegwijzer maken.workshop tuin wegwijzer maken
We gaan een tuinbord maken! Gezellig voor in de tuin. De teksten erop zijn natuurlijk aan te passen naar wat je zelf wil, ik heb sjablonen, en je kan je tekst er ook met de hand op verven. Je kan ook teksten een paar dagen ervoor doorgeven , dan maak ik de tekst sjablonen voor je.
Je kan er van alles mee, geboortebord, voor als je gaat trouwen, westlandsbord, bord met vakantie bestemmingen, de mogelijkheden zijn eindeloos.
De workshop kost € 30,00 inclusief alle materialen.We beginnen om 19.30 tot ongeveer 22.00 uur.
Opgeven via email cora@bijcora.nl

Ook maak ik sinds kort zelf stencil sjablonen op bestelling, voor verdere info kunt u contact opnemen.

Geniet van de zomer !

Geplaatst op

zaterdag 17 oktober 2015 workshop pimp je eigen meubeltje

Afgelopen zaterdag was de eerste workshop pimp je eigen meubeltje met mini high-tea van Suikerzoet.

Vrijdag de laatste spullen gehaald, karton voor op de vloer, kwasten, rolletjes,wisselgeld regelen, alles tip top geregeld en voor elkaar.

Maar s’nachts schrok ik ineens wakker,….wat als nou iedereen zijn kastje geel met blauw met de minions wilde, dan had ik niet genoeg blauw en geel!!!!hahaha, nou de volgende keer maar van te voren vragen wat de workshoppers precies willen, scheelt mij weer nachtmerries 😉meubeltje pimpen

Zaterdag om 12uur kwam Shirley (van Suikerzoet ) vast de tafel gezellig dekken, zodat alles alvast klaar stond daarvoor. Om 13 uur begon de workshop.Helaas stonden er twee vast door alle wegwerkzaamheden hier in de buurt, maar gelukkig waren ze maar een half uurtje te laat.Alvast iedereen uitleg gegeven over de verf, en aan het werk gezet.Leuk om al die meubeltjes met verschillende functies en herinneringen , te zien transformeren in weer een mooi meubel, die weer precies in je interieur past.Of het nou strak moet zijn of hevig doorgescheurd met felle kleurtjes, er is zoveel mogelijk.Om ongeveer half drie kwam Shirley met al haar lekkere hapjes ons verblijden.Wat een feestje was het weer, je kan echt proeven dat het met liefde en verse producten is gemaakt.meubeltje pimpenNa een klein uurtje moesten ze weer aan het werk, anders zou het niet op tijd afkomen. Iedereen kon met een trots en voldaan gevoel haar eigen meubeltje weer mee naar huis nemen, ze waren allemaal zo anders geworden, en helemaal naar de smaak van nu.Het was een leuke , gezellige en zeker geslaagde middag. En voor de mensen die nu denken, he, wat jammer nou, heb ik dit gemist, zaterdag 21 november doen we het gewoon weer 🙂

meubeltje pimpen

IMG_0646
en als je echt een Minion kastje wil maken, graag eerst even overleg 😉

 

Geplaatst op

magical ladies night

Gisteren stond ik op de magical ladies night in sgravenzande, nou ja,  ik…., ik werd geholpen door twee kanjers van vriendinnen die graag wilde helpen (reuze bedankt Marry en Jolanda ), en ik had echt niet zonder ze gekund, wat een drukte zeg! Ik had geen idee wat ik er van kon verwachten ,maar zoveel positieve berichten dat doet een mens goed.We konden vanaf half vijf opbouwen, en natuurlijk stonden wij klokslag half vijf op de stoep, konden we lekker op ons gemak alles uitladen, en net zolang teuten en schuiven met alle spulletjes totdat we er tevreden over waren.Tussendoor nog even een patatje, en daarna hop, beginnen….

Het was leuk dat er zoveel verschillende kraampjes waren, armbandjes, kleding, make-up, afslankdrankjes , en natuurlijk Bij Cora.

Het was erg druk, leuk en gezellig.Heel veel nieuwe mensen ontmoet, en oude bekenden weer tegen gekomen. Ook mensen die vroeger bij mij op keramiekschilderles hebben gezeten, die nu spontaan mijn workshops aan stonden te prijzen 🙂

Moe maar voldaan is het vandaag tijd om alles weer uit te pakken en op te ruimen, en terug te kijken op een voor mij geslaagde beurs.12105688_1679375812282868_1550062462863131699_n

12088064_1679140425639740_2038217545693193926_n