Geplaatst op 2 reacties

ikea kast pimpen met rub on transfer

ikea kast pimpen met rub on transfer

ikea kast pimpen met rub on transferikea kast pimpen met rub on transfer

ik heb voor jullie beschreven hoe ik mijn suffe , maar super handige ikea kast heb op gepimpt met een rub on transfer van iron orchid designs.

Eerst heb ik de kast eens goed schoon gemaakt ( hij stond in de schuur) en ontvet. Daarna heb ik de deurtjes goed afgesteld, zodat ze weer goed open en dicht kunnen.  Dit moet je in ieder geval doen voordat je de transfer er op maakt. Anders loopt deze straks niet goed door . Daarna heb ik de handvatten eraf gehaald, en het onderste gat dicht gemaakt met vloeibaar hout, omdat ik geen grote grepen meer er op wil.

Daarna heb ik de kast geverfd met old white van made@home. Omdat het een “plastic” kast is duurt de droging vaak wat langer want de verf kan er niet echt intrekken. Als de eerste laag goed droog is, kan er een tweede laag over zodat alles goed gedekt is. Nu de kast ook weer goed laten drogen, ik ben de volgende dag pas weer verder gegaan.

Nu komt hetikea kast pimpen met rub on transfer leuke gedeelte 🙂

Zoek een leuke rub on transfer uit. Er zijn best veel verschillende met ook verschillende maten, dus het is net wat er bij je kast goed past. (tip –> je kan de transfer ook in delen knippen, zodat je meerdere losse teksten krijgt ). Ik heb de transfer  Vin – groot  gebruikt .(deze is helaas uit de collectie). Hij is 70 cm x 89,4 cm groot . Haal  heel voorzichtig de ikea kast pimpen met rub on transferachterkant van het transfer af, niet te snel en grof, want dan gaat hij stuk. Zorg ook dat hij niet dubbel gaat , want er zit nu geen beschermlaag meer achter. Nu kan je hem positioneren waar je hem hebben wil ( even goed meten ) . Je kan hem vast plakken met de paarse  schilderstape (voor kwetsbare dingen, je verf is nl nog vers ). Als hij goed vast zit, zonder bobbels of iets kan je het wrijf stokje uit de verpakking halen, en rustig aan de transfer erop wrijven. Je kan af en toe voorzichtig  om een hoekje kijken of het goed gaat. De delen die nog niet gepakt hebben kan je dan alsnog  los wrijven.

Als je zeker weet dat alles er goed op zit kan je het vel los maken, en tadaaaaaa……..

de transfer staat er op !!

Dit is echt super makkelijk,en als het op sommige plekjes toch wat fout is gegaan, dan kan je er altijd nog een doorgeschuurde look aan geven door meerdere plekken op je kast wat weg te schuren. Dat past ook nog eens perfect bij deze look 😉

ikea kast pimpen met rub on transferHierna heb ik nog wat deco stempels op de kast gezet. tja, als je dan toch aan het spelen ben….Ik heb een gedeelte van de deco stempel friffery erop gedaan.( deze is helaas ook uit de collectie  ). De deco stempels zijn hele grote doorzichtige stempels ( 30 x 25) die je ook per deel kan gebruiken, het zijn eigenlijk meerdere stempels ineen, hoe handig is dat. Ik heb de inkt van Verscraft gebruikt. Deze is speciaal voor hout en ook zelfs voor stof.(oooooh, stel je eens voor waar je die mooie stempels dan wel niet voor kan gebruiken . Kussentjes, truien, tafelkleden, zakjes voor wat potpourri ,….en dan nog met andere inkt natuurlijk ook gewoon nog op papier 🙂

Je begrijpt het al, ik ben nog wel even zoet hiermee.

Ik heb eerst goed uitgemeten waar ik de stempels wilde hebben. Daarna de doorzichtige stempel op het 15232267_1827170174170097_1477016265677383391_nstempelblok gedaan . En omdat het stempelblok doorzichtig is, kan je super makkelijk bepalen of je op de goede plek stempelt.  De stempels heb ik eerst goed laten drogen, en daarna een beetje geschuurd voor een oude look.

Daarna heb ik de nieuwe deurknopjes er op gemaakt . Deze heb ik geverfd in dezelfde kleur als de kast.

Ik heb  de kast  verder nog ge dry bruched met dark gray , om de oude look compleet te maken.

Verder  kan de kast in de wax gezet worden of in de vernis. Ik heb hem zelf in een matte vernis gezet omdat de kast bij mij zeer intensief gebruikt word in mijn workshop ruimte.

Ik  ben bezig met workshops voor in het nieuwe jaar met de deco  transfers en deco stempels, dus hou mijn Facebook pagina en  mijn nieuwsbrief in de gaten  😉

2 gedachten over “ikea kast pimpen met rub on transfer

  1. dank je wel Gea 🙂

  2. Dat heb je heel goed beschreven Cora.
    Ik vind je kastje heel mooi geworden!

Reacties zijn gesloten.