Geplaatst op 3 reacties

spijkerbroek oppimpen met krijtverf

Deze week was het ineens weer erg warm, en aangezien ik nog een workshop gaf, spijkerbroek oppompen met krijtverfhad ik geen zin om in een lange broek te gaan zitten.  Ik nog een spijkerbroek die op mijn knieën gescheurd was, dus die moest er aan geloven :)  .

Ik ging mijn spijkerbroek oppimpen met krijtverf !

Eerst heb ik de scheur op mijn knieën iets verder geknipt, zodat het voorbij de zijnaden kwam. Daarna heb ik voorzichtig de spijkerbroek verder gescheurd. Wel voorzichtig doen, en eventueel een stukje verder knippen, zodat je wel op gelijke hoogte uit komt bij beide benen.

Hierna heb ik mijn kleurtjes uitgezocht, ik heb Off White, Azur en Minty Mina gebruikt van Made@home. (verkrijgbaar in de webshop )

Belangrijk –> voordat je begint met spatten je ondergrond afdekken, en oude kleren aantrekken.( ik had een matchende vloer en shirt er gelijk bij  :)

Ik heb een klein beetje van de verf vermengd met wat water, en heb de spetters op mijn broek laten vallen .Je kan ook met je kwast naar beneden schudden om verschillende spetters te krijgen .Als je de verf  niet vermengd worden het dikke spetters die je er dan weer af kan krabben, en dat is niet de bedoeling.

Verder heb ik met weinig verf op mijn kwast alle naden iets aangezet ( drybrushen).Als de voorkant klaar is moet het even drogen, dan kan je daarna de achterkant doen.

Als je helemaal klaar bent stop je de broek in de droger om de kleur te fixeren.

En klaar ben je !!!!

Ik heb deze broek ondertussen al twee keer gewassen op 30 graden en alles blijft er goed uit zien.

Ik zou hem wel even apart wassen.

succes ermee

3 gedachten over “spijkerbroek oppimpen met krijtverf

  1. Wat een mega leuk idee Cora, ik denk dat dit na de gaten in de broeken wel eens de trend van 2017 zou kunnen wordeb

  2. dank je wel Gea !
    ik ga voor mezelf ook een lange broek zo maken voor de winter, heb er al genoeg met al een beginnetje :)

  3. Wat een gaaf idee Cora!
    Dat ik daar niet op kwam Handig als je toch al verf in je kleding hebt, dat gaat er ook niet meer uit!
    En…….fijn dat je weer wat post!!!

Reacties zijn gesloten.