IOD decor stempelset Pastiche

54.95

IOD decor stempelset Pastiche

Op voorraad

Beschrijving

IOD decor stempelset Pastiche.

De IOD stempels zijn niet als alle andere stempels, in design en functie. Ze zijn dieper “gesneden” en ze zijn groter dan normale stempels, waardoor ze perfect zijn voor home decor projecten.
Ze zijn speciaal ontworpen om bijvoorbeeld je muren te bewerken, kastjes op te pimpen en om stof en shirts te bedrukken.Je kan ze zelfs gebruiken voor het maken van taarten, de stempels zijn food safe !
Natuurlijk kan je ze ook perfect gebruiken voor al je andere hobby projecten.
De stempels zijn gemaakt om er zo flexibel mogelijk mee te kunnen werken, voor allerlei soorten projecten en stijlen.

Nieuw deze collectie is de gekleurde masks met print, zodat je ze makkelijker terug kan vinden.

* je kan ze keer op keer gebruiken.
* je kan er super leuke kadootjes mee maken voor trouwerijen, baby showers, en nog veel meer.
* gebruik ze eens met de liquid chalk op een schoolbord, zodat je superleuke afbeeldingen bij je handettering kan maken.Deze vind je hier { of je gebruikt ook de letter stempels als je dat niet kan}
* je kan mooie effen muren omtoveren tot blikvangers!
* maak super mooie food art! De stempels zijn gemaakt van food safe materiaal. (gebruik natuurlijk dezelfde set niet voor voedsel en verf). Ze kunnen alleen niet tegen hoge temperaturen en ook niet tegen de vaatwasser.

Voorbereiding is belangrijk
* Voordat je de stempels van de achterplaat haalt, schuur eerst de stempels lichtjes met erg fijn schuurpapier in twee richtingen. Dit helpt mediums om meer houvast te hebben.
* Haal de stempels van de achterplaat af als je ze wil gebruiken. Dit kan soms wat spierkracht vergen.

Verschillende manieren om te stempelen.
*Het grote stempelblok. Deze is perfect voor ondergronden die perfect glad zijn, bijvoorbeeld een shirt die op tafel ligt.
*Freestyle stempelen. Zo noemen we het als we stempelen met een flexibel plastic vel, zoals bijvoorbeeld het vel plastic wat over de stempels heen zit. Je kan simpelweg de stempels op de plastic plaat plakken, en zo gaan stempelen.Dit is super handig voor onregelmatige ondergronden.(bijvoorbeeld meubels en muren)
*Geen ondergrond. Dan gebruik je je handen om de stempel aan te drukken en te vormen, bijvoorbeeld voor ronden vormen, zoals bloempotten en dergelijke.

Stof stempelen
Als je stof gaat stempelen moet je royaal je medium gebruiken omdat het ook in de stof moet dringen, maar ook weer niet te veel zodat het gaat vlekken.Maak daarom altijd even een proeflapje.Je kan IOD decor inkt gebruiken, maak ook krijtverf of een andere stofinkt. 100% katoen werkt het beste, omdat dat een open vezel heeft zodat de verf/inkt er goed in kan dringen.Altijd eerst de verf/inkt minimaal 24 uur laten drogen, en daarna fixeren met een strijkijzer voordat je de stof gaat wassen.

Meubels stempelen
Als je meubels gaat stempelen kan je dit met decor inkt doen of met krijtverf. Zelf gebruik ik meestal krijtverf. Je kan de krijtverf op de stempel brengen met een brayer of licht bruchen op de stempel.

Verzorging voor je stempels
Je kan het beste de stemels na gebruik zo snel mogelijk schoon maken, bijvoorbeeld met natte huishouddoekjes, om te voorkomen dat de verf/inkt indroogt op je stempel. Daarna kan je ze later gewoon met water en milde zeep gewoon afwassen. Voor sommige mediums heb je echt een stempel reiniger nodig , gebruik er dan een die geschikt is voor clear stamps/ doorzichtige stempels.Als ze helemaal schoon zijn,en droog, kan je ze terug plakken op de plastic achterplaat, en ze opruimen. Leg ze bij voorkeur plat neer.

Queen Bee Live

Queen Bee LIVE! Stamping the front of this little cabinet with a touch of royalty! Only at authorized IOD stockists in June <3 #IODdecorstamps <3 shareable <3

Geplaatst door IOD – Iron Orchid Designs op Zondag 22 april 2018

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen

Wees de eerste om “IOD decor stempelset Pastiche” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *